tisdag 5 januari 2016

Hawaii - Oahu, Dec 27 - 2015, part 7

Climbing Mountains....

Som ni sett, hade vi en riktig höjdar-dag igår, när vi besökta "Polynesian Culture Center" och firade Hawaii´s mångfald, så vi hann inte lämna tillbaka bilen. Istället fick det bli en morgonövning - alltså upp med tuppen vid 6.20, köra och tanka och sedan droppa av kl 7 am. Morgonstund har guld i mun. Soluppgång och frukosthandling!

Barnen väckte vi vid 8-ish och gjorde mysfrukost på hotellrummet och avnjöt på balkongen...eller halvväg inomhus, då det för det mesta blåser här på ön. Dagens schema innehåller hike, därför viktigt att ladda kroppen! Vi ska bestiga berget, Diamond Head, som faktiskt är en vulcanic crator. Sportig dag alltså, så på med träningskläder.



Fakta om Diamond Head:
Diamond Head kallas för Le’ahi (tonfiskens panna) av lokalbefolkningen och är en utdöd vulkankrater. Den runda bergformationen bildades för omkring 150 000 år sedan av ett kort, intensivt utbrott. Vulkanens kant ligger 228 meter över havet. Vulkanen ligger i en State Park och trailen byggdes 1908 som del i Oahu´s kust-försvarssystem. Diamond Head är ett landmark för hela Hawaii. Sista biten till toppen går man inomhus i en trappa.


Vi hoppade som sagt i gympadojjor på hotellet gick hela vägen upp. De flesta andra tog bilen till entrén. På vägen hittade vi ett "utomhus gym" och var ju tvungna att testa :-) Sedan mot toppen, och jag hade i ett svagt ögonblick läst något om att det kostar 1 USD per person att gå in... Men vi tänkte att vem behöver pengar eller kreditkort ute i naturen. När vi väl kom till första etappen blev vi stoppade och krävdes på inträde. Jag förklarade att vi inte hade en aning om detta och damen i kassan sa att det löser vi - här är kameran, så fick hon bild på oss alla fyra. Sedan sa hon, klart ni ska få beträda området, men nu har jag er på bild och ni får komma tillbaka med cash senare.... OK då!!!



Wow, det var mycket folk, men jisses vilken cool tur. Skog, trapper, utsikt!
Titta här, man ser hela Waikiki Beach och till Honolulu! Riktigt häftigt. 

1 foto säger mer än 1000 ord liksom...





Dessa bilder är tagna av Fille med hans iPhone, så fina! 







Efter detta var vi väl värda en rejäl brunch, så efter drygt 3 timmar hike, var vi nere vid beachen igen och väldigt laddade för restaurangen: Eggs 'n Things! Alltså Pancakes, Omelett, Egg Benedict, scramble egg och massa mer ägg.... Denna "Eatery" har anor tillbaka till 70-talet och serverar alltså frukost mer eller mindre dygnet runt. Konceptet är enkelt: ställ dig i kö, beställ din mat, betala för maten och sedan får du ditt bord.



Olivia slog till på waffles med macadamia nötter! Så gott. Vi andra gick för köttigare tallrikar, och mina Egg Benedict var bland de bästa vi smakat. Och till varje rätt ingick en side plate med 3 plain pancakes - gissa om vi blev mätta och belåtna!!





Nu fick det bli eftermiddag på beachen. Lite nedräkning, för vi åker hem imorgon. Nästan så det känns tråkigt. Vi brukar alltid känna "borta bra men hemma bäst" men detta har varit en av de bästa reseupplevelser någonsin. Alla håller med...
Tänk vad bra det blev, trots att vi fick lite panik första dagen, när vi spanande in Waikiki Beach och såg alla packade sillar...(amerikaner) ligga på rad!




Efter beach-häng hoppade jag ju i löparskorna igen, för att springa till toppen av Diamond Head och betala 4 dollar som jag var skyldig damen i kassan. Inte värt att smita, då kanske jag inte får resa in till Hawaii i framtiden :-)
Puh, svettigt och varmt!
Sedan avslutningsmiddag i samma andra som vi startade, dvs SUSHI såklart!

Ses imorgon. Flyg hem.... Läs här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar