lördag 29 januari 2011

Fredagmys i Palo Alto

Fredagsmys får 100 poäng. Veta att en hel helg ligger framför och man kan unna sig att ligga på soffan och kolla TV, käka godis och bara slappa....

Våra fredagar brukar innebära hemmalagad mat, vin och uppdatering av svenska TV-program. Även denna fredag. På menyn står Moules Frites. Alla är engagerade i köket: Olivia och Jörgen kollar att musslorna är stängda, jag fixar hemmagjord ailoi, Olivia står för dukning och bordsplacering... Samtidigt provsmakar vi lite vin, rör i grytorna och grillar vitlöksbröd i ugnen. Det är så himla mysigt, varmt och avkopplande!

Fredagsmys finns till och med med på Wikipedia:
Fredagsmys är en aktivitet där familj eller vänner samlas på fredagkvällen efter en slutförd arbetsvecka och firar helgen med lugn samvaro, hämtmat, plockmat, godis, TV-tittande, och ibland alkoholdrycker för de vuxna. Fredagsmyset kan också lindra stress. Begreppet fredagsmys är viktigt i marknadsföring av mat och godis. Det används bland annat i en kampanj för snacks från OLW. Fredagsmys har även fått en stor betydelse inom olika sociala medier. Den tredje största svenska sidan på Facebook (efter tv-serien Solsidans) och Hallonlakritsskallen, är "Vi som älskar fredagsmys", som uppgår till nästan 2% av Sveriges befolkning.


En äkta Moules Frites!
Vi blev faktiskt lite imponerade av oss sjävla igår - det blev ju så himla gott. Soppan gjort på vitt vin, grädda, musslor och lite kryddor blev underbar. Till det en spicy hemmagjord aioli med sting gjord på vitlök, chili, äggulor, senap och massa olja och pommes frites i tidningspapper. Precis som det ska vá! Yummy yummy...


Sen TV, via datorn. Vi håller riktigt bra kolla på några favoriter såsom Halv Åtta hos Mig, Fångarna på fortet, Jakten på Lyckan och nedan program. Skönt att koppla av för barnen och nyttigt att lyssna till svenska nu när det blir så mycket engelska på dagarna.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar