tisdag 8 januari 2019

Maui - Dag 1, Efterlängtad julledighet med hela familjen samlad!

Aloha Maui, Hawaii! 

Vi har varit här förut. Faktiskt 3 gånger med 10 års mellanrum; 1998 på bröllopsresa, 2008 inför flytt till USA och nu 2018 på nyårsresa. Vi är helt frälsta. Därav detta inlägg; så att vi kan konservera alla fantastiska minnen och plocka fram dom i framtiden.... 

Fakta: Maui är den näst största ön i ögruppen Hawaii.


Språk: Engelska och hawaiianska.
Tidsskillnad till Sverige: -11h vintertid (12h sommartid) / 2h till San Francisco
Valuta: Amerikanska dollar.
Landyta: Maui är den näst största ön i ökedjan Hawaii, cirka 1884 km2.
Invånare: cirka 160 000 (2018).
Öppettider: De flesta butiker och restauranger har öppet alla dagar i veckan.
Vaccination: När man åker till Hawaii rekommenderas ingen speciell vaccination.
Turism: Här hittar man turister från många olika länder men de allra flesta kommer från fastlandet USA eller från Kanada. De flesta hotellkomplexen ligger i solsäkra Kihei, Wailea och Makena (South Maio) samt runt staden Lahiana (West Maui) och Kanapali Beach.
Telefon: Hur fungerar amerikansk mobil och det finns fritt wi-fi på många ställen runt ön.
Temperatur: Väderleken är fantastisk och luft-temperaturen håller sig mellan 27-30 grader året runt med lite varmare mellan juni - oktober. Vattnet runt Hawaii är alltid mellan 25-28 celsius. 

Nu till vår underbara trip mellan jul och nyår 2018 😁
24 december, svensk julafton inträffade på en måndag i år. Det firade vi traditionsenligt i Palo Alto med Kalle Anka´s Jul kl 6 på morgon, julskinka, lax, köttbullar, hemmagjord senap, nubbar, sång och gudstjänst i Stanford Memorial Church på eftermiddagen. På kvällen blev det julklappsöppning OCH packning av badkläder...

  


Tisdag den 25e december kl 10 am klev vi på Alaska Airlines på San Jose flygplats och flög 5 timmar innan vi landade på Kahului Airport - MAUI, HAWAII. Tänkte att vi skulle vara ensamma på flyget, då detta är dagen amerikanerna firar julafton, men inte alls.


På flygplatsen hämtade vi upp hyrbil vilket jag rekommenderar att man har på denna ö. Vi stannade till på Safeway och köpte "smörgås-lunch" då vi var tokhungriga och laddade på med massa vatten och hälsosamma snacks.

Smörgåsar åt vi vid utsiktsplatsen Papawai Scenic Lookout med utsikt över hela Hawaiianska havet.

Sedan en vacker biltur upp till West Maui och vårt hotel på Kaanapali Beach - Hyatt Regency. Här har vi bott 3 gånger tidigare så vi hittade själva till parkeringen... Vi fick snyggt rum med bästa front ocean view!

 

Vi kastade oss direkt ut på beachen för ett dopp i havet. Det första som händer är att Olivia skär sig ordentligt under stortån på ett vasst rev, och blodet sprutar. Aj aj, fick snabb hjälp, massa plåster på hotellet och gratis milkshake....



Christmas Day Eve spenderade vi på Hula Grill och käkade havets läckerheter under bar himmel med fötterna i sand. Love it! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar