torsdag 10 januari 2019

Maui - Dag 3 Twin Falls och vägen mot Hana

Tänk vad sol, värme och salta bad gör gott för hela kroppen. Maui ger bästa förutsättning till att äta nyttigt, sporta utomhus och bara samla energi från de vackra ständerna. Att "bara vara" är inte så dumt...

Förmiddag börjar med bagels & cream cheese och gott kaffe, följt av sand mellan tårna. Men runt lunch kom rastlösheten - här kan vi ju inte ligga hela dan. En glass i solen eller snarare en "Shave Ice" samt brainstorming.



Jag hade läst om fantastiska vattenfall och "pooler" gömda i skogen i ett område runt East Maui, i naturområdet Hana. Vi bestämde att åka dit. Snabbt upp på rummet för att hämta grejer. Då ringer receptionen och säger att de behöver vårt rum (som är handikapp-utrustat) för en annan familj. Kan vi tänka oss att packa ihop och byta? Jamen visst. Vad gör man inte för medmänniskor. Vi samlade ihop och packade ALLA våra prylar på typ 4 minuter och sedan drog vi...
Kommer bli superspännande att komma tillbaka till hotellet ikväll och se vårt "nya" rum!

I bilen rullar vi vackert utmed kusten och kör mot flygplatsen, dvs mot mitten av ön för att sedan passera vackra och surfiga Paia utmed Hana Hwy. Vackra gröna vägar, som blir smalare och alltmer obebott. Men mat, vi måste ha lunch. Landar i en liten lokal by som heter Haiku, mitt i igenstan, och ser flera Food Trucks uppställda. Bara att välja och vraka. Vi fastnar för gyros och kebobs, dvs Mediterranean Grill, där massa hönor strosar fritt runt. Så himla gott! Kan varmt rekommendera att svänga av från stora vägarna och utforska de lokala hoodsen.




Med mat i magarna är vi superladdade för VATTENFALL. Japp, nu ska det hajkas i tät ur-skog och upptäcka "naturens pooler". Mot Twin Falls. Vilket härligt djungel-äventyr. Massa floder och vatten och kliva i, för att sedan nå till själva höjdpunkten. Bilderna talar för sig själva.
 

 

I vattnet vad det Philip som tog sig ett bad. Det var faktiskt lite kallt så vi andra badade enbart tårna...

 

 

Tänk vad härlig vår moder jord är, som bjuder på ljuvlig natur helt gratis! Fint.
Men nu blev det brådis tillbaka till vår del av ön; West Maui då vi hade cool restaurang bokad inför kvällen och en härlig middag i sikte på Monkeypod Kitchen, som bara använder lokalt producerad mat & råvaror från ön. From Farm to Table. 100%.



Sen hem i säng. Vi ska upp snart igen.... Soluppgång från vulkan väntar kl 3 på morgonkvisten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar