onsdag 9 januari 2019

Maui - Dag 2 söder ut mot Wailea, Makena & Kihei



Uppe i ottan för att maximera dagarna.
Jörgen och jag hängde i gymmet redan kl 7 på morgon, men det gjorde väldigt många fler hotellgäster, så vi fick köa för att använda maskiner. Tillbaka på rummet efter någon timme, kickar vi upp våra sovande tonåringar och drar till Starbucks. Att äta hotellfrukost tycker jag är rena rånet, 35 USD per person. 




Sedan till stranden. Milslång promenad i ljumna vågor. Kan inte bli bättre. Med hög solfaktor. Efter någon timme känner vi oss lite rastlöshet och packar ihop handdukar, vatten och solfaktorn och hoppar i bilen. Nyfikna på södra delen, kör vi mot Wailea. Jag har hört om en beach som ska ha 100-tals havssköldpaddor så det blir vårt mål. Vi kör på vägar som blir allt smalare och hamnar i fantastisk grönskande natur.



Men först måste vi ha lunch och hittar till coola Fred´s Mexican Cafe i Kihei. Japp, 100% Mexican food när den är som bäst. Massa mat. Kall Corona öl med lime. Top-notch.

 

Efter den smarriga lunchen kommer vi fram till ett naturreservat som heter Ahihi Kinau Natural Area Reserve som ligger söder om staden Makena. Detta är ett "marine life conservation district" och direkt möts vi av en glad guide som hälsar att ingen solkräm i vattnet för det förstör klipporna. Här är vassa rev för verkliga snorklings-fantaster. Vi känner oss med som bad-fantaster och efter en titt utmed kusten hoppar vi in i bilen och landar istället på en närliggande underbar public beach som heter Hanahena Beach. Breathtaking. Oerhört vackert. Nästan folktomt. Se här.



 

Klockan blir eftermiddag och mörkret kommer snabbt, solnedgång kl 6.15 pm. Vi hoppas in i bilen, lätt blöta och rätt sandiga, men med fräscha kläder och styr mot staden Lahaina, vilket tar ca 1 att köra till. Vi följer utmed kusten och har en bedårande vacker solnedgång under hela vår bilfärd.




I Lahaina blir det en lättare middag på fiskrestaurang. Och Hula Pie så klart. Glass, macadamia-nötter, chocklad, fudge i snygg förpackning. Yummy. Så stor så en bit räcker lätt till oss alla 4a. 



Sen sov vi gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar