fredag 13 juni 2014

Field trip to Autodesk Gallery

Jag håller just på att förbereda en "Innovation Trip" för tyska bolaget Beiersdorf (bla tillverkar dom Nivea, Eucerin och La Praire) som kommer i September till Silicon Valley för att förstå och uppleva vad som är unikt i denna del av världen. Att fylla 5 hela dagar med skräddarsydda möten kräver månaders förberedelse...

Därav besökta jag och barnen företaget Autodesk i veckan. Wow, vilket bolag. Har inte förstått vilka coola lösningar deras verktyg kan bidraga till. Och i så många olika miljöer. Vi gick på en av deras guided tours. Adressen är One Market Street i San Francisco, med andra ord på bästa plats, jättefint nära The Bay Bridge och Ferry Building.

Att få en personlig guide som berättar om varje del av utställning är kalasbra. Hon tog oss runt på ca 20 stationer och berättade hur Lego, Mercedes-Benz, Nike mfl använda Autodesk´s mjukvara för att utveckla sina produkter.


Här kommer några exempel från vårt studiebesök:
Philip testar hur det är att köra på vägarna i USA. Genom Autodesk´s tool testar "Amerikanska vägverket" om vägarna har för skarpa kurvor, tvära korsningar, vilken hastighet som är lämplig etc. Philip blev utvald av guiden och fick gå fram inför gruppen och testköra. Han gjorde det galant och höll bilen på vägen hela tiden...

Merdeces-Benz testar många nya bilmodeller för framtiden. Genom Autodesk CAD-verktyg kan man ta fram olika prototyper och sedan använda 3D-printing för att förstå hur bilen kan se ut i verkligheten.


Lego har nu möjlighet att skräddarsy lego-pussel till 100% genom att använda Autodesk till att skapa lego-bitarna. Barn kan ta ett foto av i princip vilket föremål som helst, skicka bilden till Lego och sedan per post få tillbaka bitar för att bygga sin egen skapelse... Denna Dinosaur består av ca 60 000 legobitar och är en avbild av en "verkligen Dinosaurs" från ett museum.
 
Nike! Detta var nog den coolaste biten av utställningen. Här får man en klart och tydlig bild av Nike´s produktresa genom: "The Past, Present, and Future fo Product Design". Redan innan Nike var fött, var grundaren Bill Bowerman besatt av hur han kunde skapa bästa förutsättningarna för sina adapter på University of Oregon. Bla är han inspirerad av våra waffel-järn när det kommer till hur dom första sko-sulorna ser ut med sitt rut-mönster.... I framtiden kommer alla skor att vara skräddarsydda. På plats i butik görs ett avtryck av din fot, sedan skapas en prototyp och sist printas just din sko via en 3D-printer i de färger och material du önskar... 

Den vita bollen nedan, ser ut som en fotboll men är en uppfinnig som heter Soccket. Det är en bärbar generator som både sprider glädje och kraft till dem som spelar med den. Alltså, i Afrika där det är ont om el/energi kan barnen spela boll med fotbollen på eftermiddagarna, då laddas bollen med energi och fungerar som en generator. Barnen kan då tex använda energin till ljus som räcker under ca 4 h på kvällen, vilket är perfekt att ha när dom gör sina läxor. Så otroligt smart....
  
Fullmatade med creativitet, innovation och nytänkt behövde vi en rejäl lunch. Rakt över gatan ligger Ferry Building med vår favoritrestaurang "The Slanted Door". Men den har vi varit på så många gånger, så idag testade vi nytt. Bouli Bar levererade smarrig stor pizza, organic fresh sallad och smaskig hummus och andra röror på pita-bröd. Alla mätta och mycket nöjda.

Efteråt blev det en mjukglass i solen. Vilken spontan härliga San Francisco-dag, det blev! Mitt tips nästa gång du besöker vår vackra stad, passera förbi Autodesk - verkligen är värt ett besök!


1 kommentar:

  1. Dags för en uppdatering? :) Väldigt intressant blogg

    SvaraRadera