söndag 1 juni 2014

On Daycation in Santa Cruz


En av mina favoriterplatser i Californien är Santa Cruz. Så underbart det är att känna sand mellan tårna... San Francisco låter kanske som en kust-stad, men i själva verket är det bara en vik som går in under The Golden Gate Brigde. Den når inte ända fram till Palo Alto. Det stora havet, Stilla Havet, tar det ca 40 min bilkörning för att komma till. Att få andas salta stänk och känna friheten vid havet är verkligen underbart. Därför tvingar jag emellanåt familjen att packa picnic och badhanddukar för att åka med mig till "Surf City" som är smeknamnet på denna pärla.



Självklart måste Du besöka piren, Boardwalken och titta på surfarna inne i downtown. Men vill du upptäcka det mer lokala så ska du rulla vidare ytterligare 5 minuter med bilen och stanna i Santa Cruz Harbor.

Wow, det är lite Marstrand över denna lilla charmiga vik. Full fart på segling, motorbåtar, katamaraner som samsas med kanoter och Stand up Paddlers... ihop med delfiner. Sedan har du en härlig vit sandstrand runt hörnet med beachvolleyballnät uppsatta för allmänheten och med suveränt charmiga krogen The Crow´s Nest.



Lite snabbfakta om Santa Cruz:
- Här bor ca 60 000 pers
- Klimatet kallas medelhavsklimat. Man behöver ej ha någon brådska hit för solen värmer upp beachen först efter 12-snåret.
- Det tar ca 1h att köra från Palo Alto och du åker över vackra berg på vägen 17.
- Inte långt från Santa Cruz ligger Capitola, Carmel och Monterey som också är härliga västkustspärlor.
- Packa solkräm, läskigt vad snabbt man kan bränna sig.
- Trot eller ej, men agriculture är stort här och detta område förser med mycket lokalt
odlat såsom brysselkål, salladsblad, persikor, jordgubbar och vitlök. 
- Fina vingårdar finns att upptäcka på vägen, vi gillar LaChance. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar