onsdag 7 september 2011

Flag Football and Cotillion


Nog tror man att man har koll på de flesta sporter som utövas, men nu har Philip startat med något som är helt nytt för oss alla - FLAG FOOTBALL.

Idag var det dags för allra första lektionen i nya sportgrenen och det är via skolan, Jordan Middle School, som studenterna kan anmäla sig till olika eftermiddagsaktiviteter. Det är seriöst men ändå socialt och kul. 20 killar fick plats i år och det kommer att bli träning mån-fre i några månader framåt med matcher på veckodagarna då laget åker till andra Middle Schools. Sporten är en enklare variant av amerikansk football, då man ej får röra varandra utan drar istället i varandras flaggor som bärs runt midjan. Attans massa spring, kastande och passande....

Coachen var en superskön stor lång herre vid namn George, som tidigare varit en riktig baskethejjare. Han var härligt glad med killarna och inspirerade med värme, gemenskap och ny kunskap. Fille var helt såld efteråt och tyckte det varit så kul. Och lillasyster Olivia hänger glatt med och kollar på det mesta...

Fakta om Flag Football:
"Flaggfotboll" är en version av kanadensisk fotboll eller amerikansk fotboll som är populär över hela världen. De grundläggande spelreglerna liknar dem i de vanliga spelet (som ofta kallas "tackla fotboll" för kontrast), men istället för att ta ned spelare till marken, måste det defensiva laget ta bort en flagga från bollen bärare ("deflagging "). 

Ytterligare en ny övning stod på dagens schema; Cotillion.
Återigen är det via skolan som Philip anmält sig till denna roliga spännande aktivitet som går ut på att lära sig vett-&-etikett på dansgolvet samt grunderna inom pardans. Visst låter det spännande :-)
Något som var helt unik i år var att fler killar än tjejer signat upp sig aktiviteten. Det innebar att mammor blev inkallade som danspartners, mao jag fick följa med. Både Philip och jag klädde upp oss; Fille i skjorta, kavaj och slips och jag i klänning och högklackat, vilket händer väldigt sällan här i värmen. Sen över till skolans Cafetorium. 
Kvällen började med alla skulle träna på att presentera sig. - Hi, my name is Philip. Nice to meet you... och sedan ta i hand. Jag fick hälsa på många sladdriga fuktiga fiskhänder :-) Sen skulle killarna lära sig att föra sin dam till dansgolvet. Vi fick göra olika stegkombinationer inom vals och foxstrot. Efteråt fick killarna följa sin dam tillbaka, sätta henne till höger om sig. Hämta drink till damerna (i form av vatten) och konversera. Efteråt skulle alla killar ta värdarna i hand och ge något beröm till de ansvarig typ; - Thank you for a fantastic evening. I loved the decorating you have done here tonight. Oj oj, det här är verkligen lärorik inför framtiden...

Googlar man på Cotillion står det:
Cotillion är en typ av social dans som har sitt ursprung i Frankrike på 1700-talet och bestod ursprungligen av fyra par koordinerade i en fyrkant. Är föregångaren till kadrilj dans. Dess namn kommer från franska KOTILJONG = "underkjol". En viktig del i många "contredanses" är att deltagarna samlas för att kunna presentera sig och flirta med andra dansare genom utbyte av partners. Cotillions infördes i London ca 1766 av franska dansmästare. De kom till Amerika omkring 1772. 
Efteråt ser Fille ut så här.... Som om man har rockat heeeela natten :-)
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar