
Steg 1. Remove turkey from bag and remove neck from the body cavity. Blääääää...... Olivia tyckte turkey´n såg ut som en nyfödd slemmig bebis, hihi.
Steg 2. Rinse inside and outside with cool water, then pat dry with paper towel. Skewer neck skin to back with a poultry pin for a neater final presentation. Avancerat, det här....
Steg 3. Rub the bird with herbal, citrusy salt och let chill overnight. Japp, det fixade vi lätt. På med massa salt och goda kryddor och sen wips in i kylen i 24 timmar.... Fortsättning följer!!!


Ovan bild visar en livs levande Turkey och till höger ser du vår "rubbade" fågel!



Vi inser att det kommer att bli en del ätande denna helg så bäst att röra på fläsket :-) Vi träffade familjen Risano på Paly, för lite morgonaktivitet. En härlig löparrunda, lite bollek, fartlek och stretching. Härligt att vara ute i den krispiga fräscha luften - lite höstkänsla.

Och för att vara helt ärlig så har vi haft en riktigt kall natt! När vi steg upp i morse visade termometern bara 3 grader celsius. Huga. Och satan i gatan vad kallt det bli inomhus - vi hade 13 grader i bottenplan vid frukost. På med "heat fan" och efter 5 min så är innetemperaturen uppe i 19 grader. Det går galet fort att värma upp huset och det går galet fort att få det iskallt inne. Med andra ord; huset läcker som ett såll!!! Men så är det i Kalifornien, isolering vet ingen vad det är. Och på dagarna i solen så har vi lätt 20 grader. Härligt härligt! En kopp varm Oboy och pälsmössa tyckte Olivia var passande....................
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar