Att flytta från trygga Sverige till stora USA kan vara spännande, läskigt och väldigt häftigt... För att hålla koll på allt vi gör så använder vi denna blogg som en dagbok! Läs, glädjs och roas med oss.
lördag 27 november 2010
Fabulous Thanksgiving in Napa Valley
Eureka! Strax norr om The Golden Gate Brigde ligger en stad som heter Eureka. Detta är också ett grekiskt uttryck (Greek heurka) och betyder; I have found it. (Supposedly exclaimed by Archimedes upon discovering how to measure the volume of an irregular solid and thereby determine the purity of a gold object. Perfect of heuriskein, to find.) Så känns vårt liv här i California = I have fond it (kanske den bästa platsen på jorden att bo på....) Varje dag är ett äventyr med 100% livskvalitet. Och helgens äventyr blev en tur till Napa Valley. Dit körde vi över San Francisco och passerade den underbara bron The Golden Bridge.
Fakta: The Golden Gate Bridge is a vermillion orange suspension bridge spanning the Golden Gate, the opening of the San Francisco Bay into the Pacific Ocean. As part of both U.S. Route 101 and California State Route 1, it connects the city of San Francisco on the northern tip of the San Francisco Peninsula to Marin County. The Golden Gate Bridge was the longest suspension bridge span in the world when it was completed during the year 1937.
Incheckning på Embassy Suites Hotel i Napa Downtown. Ett extremt barnvänligt bra hotell med pool inne & ute, schyssta "lägenhetsrum" och trevlig personal. Efter att barnen fått bada en stund, klädde vi oss fint och begav oss till Yountville. Där hade vi bord bokat på fransk gourmetrestaurang: Bistro Jeanty.
En fantastisk middag intogs och alla njöt vi av de franska smakerna. Vad lyckligt lottade Jörgen och jag är...våra barn uppskattar samma sorts mat som vi! Escargots (sniglar) och Pike dumplings with lobster sauce till förrätt. Moules au vin rouge (mussler i rödvinssås), Boeuf Bourguignon och Entrecote Frites till huvudrätt. Creme Caramell and Sorbet au Citron. Yummy yummy. Efteråt gav Philip musslerna högsta poäng och Olivia gillade bäst hummersoppan. Ovan syns far och son frossa bland sniglar...
Dagens efter klev vi upp tidigt och laddade med en stadig frukost på hotellet: omelett, stekt potatis, korv, bacon, pannkakor och massa frukt för att ha kraft för en vinprovardag.
Först ut blev vingården Silver Oak. Oooh vilka viner. 3 st smakrika Cab´s intogs och en samlarlåda i trä med riktigt schyssta viner inhandlades.
Silver Oak´s Philosophy: Great wine is meant to be savored with family and friends. This belief is at the heart of Silver Oak Cellars, where we have crafted extraordinary Cabernet Sauvignon for over 35 years. Designed to be deliciously drinkable from the day it is released, Silver Oak Cabernet Sauvignon grows more supple and luxurious over time.
Vidare upp mot St Helena och lunch. Fantastisk pasta och pizza på Tra Vigne. Behövdes lite stadig mat i botten inför eftermiddagen. Dags för ytterligare 2 vinprovningar; Stag´s Leap och Pine Ridge Winery.
Stag´s Leap ligger Yountville och är ett riktigt guldkorn;
Winemaking is traditional here, focused on a pure expression of the land. We didn’t invent winemaking; we just work hard at it. Everything is well-informed by experience and classic winemaking technique, but nothing is rote or formulaic. Decisions are made based on the fruit itself, and the conditions of each and every harvest. Our consistent quality of wines comes from this balancing act. Our wines are well made. They’re delicious, showing finesse and integrity.
Pine Ridge Winery fick vi som tips av en local och det var verkligen värt ett besök. 6 fantastiska Cab´s blev inköpta till Black Friday-pris! Hur funkar en wine-tasting då...3-4 glas med olika viner smakas på varje gård. Ligger i prisklasser mellan 100-200 dollar. Med andra ord; inget skräp. Men oj oj oj, lätt att bli rund under fötterna här, med så mycket fina godsaker!
Och en blixvisit på Mumm, men som vi hoppade över för det kändes lite för kommersiellt och charmen blåste bort!
En dag full med vin, slutade helt överraskande i Yountville med Festival of Lights. 1000-tals människor var ute på gatorna och firade att ljusen tändes och här snackar vi juleljus. Otroligt vackert, mysigt och charmigt. Dock lite småkallt på kvällskvisten. Här hänger barnen i "Wine Train" som man kan åka på dagtid runt bland vingårdarna.
På hemvägen gjorde vi även en blixt-visit på kända restaurangen Redd. Dock blev det ingen middag, det spar vi till nästa gång, men härlig Saltine Toffee som Jörgens kollega tipsat om att man ska köpa här. Ut kom vi med en liten brun påse som innehöll fantastisk toffee med salta stänk!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar