söndag 25 augusti 2013

Point Lobos State Reserve


A must-see location if you're visiting Carmel! 

Wow, breathtaking, OMG! Jo, det här var något som hela familjen utsåg till en av de absolut "bästa utflykterna" sedan vi flyttade hit. Vid frukostbordet började överläggningen om vad dagen skulle innehåll: cykel i San Francisco, beach-häng i Santa Cruz, Half Moon Bay... Nix, Olivia ville till Carmel och hon började googla: Things to do in Carmel. Överst på listan kom Point Lobos State Natural Reserve.

Sagt och gjort: vi packade picknick, kaffe, bikini och hoppade i bilen. Trafiken var "really bad" och istället för 1 1/2 timma, tog resan 2 1/2 timma. Surt. Men väl framme var det värt varenda sekund i bil...

Vi körde in i parken, betalade 12 dollar för inträde och karta. Väl vid parkering fick vi höra att man kunde byta in bilnycklar mot kikare. Det var ju tur att vi gjorde det. Här fanns Sea Otters, Sea Lions, deers, massa olika fåglar och otroligt fin natur att spana in. Kan du se de två rådjuren som står och käkare i bakgrunden på fotot nedan?

Naturen var helt otrolig. Träd som såg döda ut var bevuxna med röd mossa, som heter Lace Lichen. Coola stenpartier som sticker ut i vattnet. Sandstrand och kustlinje in mot Carmel. Det var så häftigt och så mycket att uppleva!

"The greatest meeting of land and water in the world" - det kan vi intyga. China Cove och Gibson Beach var verkligen som att hitta en lagun in the middle of nowhere.... Se bara här. Barnen till och med badade, trots att vattnet bara är runt 14 grader varmt (kallt)!
 
What a gorgeous little beach! 
 
Modiga små som badar...  
Olivia med Carmel i bakgrunden! 
 
Den här trappan ned till beachen vad väldigt brant. Man fick hålla sig hårt för att inte tappa balansen.

Förbered ditt besök och spana in olika trails. Vi gillade Bird Island Trail, Sea Lion Point Trail och Allan Memorial Grove bäst. Have fun!
 
Det suger att vara på hiking, så kvällen bjöd på riktigt härlig italiensk middag på Casanova inne i Carmel-by-the-Sea. Nästa gång ska vi spana in Forge och Da Giovanni Restaurant som såg så mysiga ut... 

1 kommentar: