Vid halv nio var vi igång. Sara, Vesna, Anna & jag hade surdegskurs i mitt kök! Vilket mjöl funkar bäst? Hur länge ska degen knådas? När ska saltet i? Vilken temperatur i ugnen osv... 2 degar sattes; 1;a gjord för hand och 2:a gjord i KitchenAiden. Spännande att se om resultet blir detsamma? Under tiden degen jäste visade Sara oss hur man gör Pom-pom. Ja, du vet dom där mjuka bollarna man gjorde av garn genom att snurra runt hårda pappskivor och sedan klippa emellan pappen! Idag gjorde vi fina i mycket blått och gult! Så kul att återuppliva gamla pyssel-aktiviteter från det man var liten, och visa barnen vad man gjorde på "den gamla goda tiden" när inte PlayStation och iPad´s fanns...........
Efter 2 timmar jäsning vad det dags för utbakning och snabbt in i ugnen! Spännande! Men faktiskt så blev degarna och bröden väldigt lika i utseende, luftighet och likaså smakresultat. Men det är ju så jäkla bekvämt med en assisten.......
Regnet öser ned! Fortfarande. Idag värre än tidigare! Kolla in de här vattenpölarna, värre än Götet i oktober? Här uppmanas folk att köpa sandsäckar för att hindra översvämning. Men citronerna blir bara gulare och gulare. Vi får härda ut till måndag - då spås det komma SOOOOl igen och väderleksrapporterna kan man lite på oväntat bra!
Till middag lyxade vi och åkte till finfina Chef Chu´s. Det här var bara så gott. Crispy Sichuan Beef blev familjens mega-favorit!
Chef Chu is established as one of the Peninsula's best Chinese restaurants, Chef Chu's is known world-wide for its innovative, tempting cuisine and charismatic owner, C. Chu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar